Ervaringen


Huwelijk

De dienst was een enorm succes! Omdat ons ‘publiek’ uit zowel gelovige als niet-gelovige mensen bestond, wilden we de dienst luchtig en voor iedereen volgbaar houden. Het woord 'God' mocht zeker vallen. Daarnaast wilden we in de dienst persoonlijke items verwerken. Voor de dienst hebben we 3 gesprekken gehad met ds. Rinzema. Zo nieuw en waardevol! Wij kijken terug op een zeer geslaagde inzegening van ons huwelijk waarin de kunde en humor van ds. Rinzema een zeer belangrijke rol speelde.

Albert en Gerdine

Huwelijk

Dominee Jan is jarenlang een vriend en steunpilaar van onze familie. Het was voor ons klaar als een klontje dat hij ons zou trouwen, bijstaan en zegenen.

In de voorbereiding voor ons trouwen stelde hij ons een aantal vragen die ons goed lieten nadenken over onze nieuwe stap in het leven. Daarnaast gaf hij ons goede raad in een aantal lastige situaties, die om oplossingen vroegen.

Het samenstellen van de kerkdienst hebben we met elkaar gedaan. Er was veel humor, flexibiliteit om onze persoonlijke voorkeur voor liederen en toespraken op te nemen.

Dominee Rinzema leidde de dienst op een ontspannende, warme en liefdevolle manier. Hij benaderde de serieuze en religieuze kant van de dienst zeer professioneel, getuigend van een zeer wel belezen predikant. Wij denken met heel veel genoegen terug aan deze bijzondere onvergetelijke dag.

Janine en Henk

Childblessing

Wij wilden onze kinderen een blessing meegeven. Het liefst in de natuur. We hebben samen met ds. Jan Rinzema de blessing voorbereid. Dit ging gepaard met een paar diepe vragen die we uitgebreid met elkaar hebben besproken. Het is voor ons allemaal een uitermate bijzondere dag geworden. We genieten er nog steeds van. ‘The blessing of our kids was just what we wanted. A super special day full of light and love.’

Karen en Tino

Begrafenis

Via de begrafenisondernemer kwamen wij in contact met dominee Rinzema. Hij is ons een hele grote steun geweest. In ndit hele lastige proces heeft hij ons er liefdevol en kundig doorheen geleid. De afscheidsbijeenkomst voor onze vader had niet mooier gekund. Stijlvol. Het juist gekozen woord. Prachtige muziek en gedichten. Het ritueel van de kaarsen, daar spreken onze kinderen nog over. Alle lof voor zijn fantastische inzet!

Peter en Chantal

Jan Rinzema -
predikant, theoloog
Search By Tags